Piet Braakhuis

Piet Braakhuis (1919-1971) was actief als kunstschilder.

Van beroep was hij leraar. Hij woonde in Hilversum, Loosdrecht en Bunnik. Zijn vrije tijd besteedde hij zoveel mogelijk aan het maken van aquarellen buiten en van schilderijen in zijn atelier.

Centraal in zijn werk staat de werkelijkheid om ons heen: dorpen, steden, boerenland, bos en hei, het water, het weer, enzovoort. Het treffen van de juiste kleuren, lichtval, vormen en perspectief, samengebracht in een afgewogen compositie, was zijn specialiteit.

Zijn werk bleef voortdurend in ontwikkeling. Reizen naar landen als Italiƫ en Frankrijk vormden voor hem een belangrijke bron van inspiratie.

Piet Braakhuis maakte deel uit van de Hilversumse Schilderskring en van de Schildersvereniging Laren-Blaricum. Jaarlijks exposeerde hij enkele malen in dit verband.

Na zijn overlijden organiseerde zijn vrouw Joop tot ver in de jaren tachtig van de vorige eeuw exposities van zijn werk. Veel is verkocht, maar er zijn ook nog steeds heel wat schilderijen en aquarellen beschikbaar. Op deze site kunt u kennis maken met de schilderijen en een selectie van de aquarellen die bij de naaste familie aanwezig zijn.